Het Jaar Voorbij…

Tweeduizendzestien zit er bijna op. Op moment van schrijven nog iets meer dan 24 uur voordat we met een hoop geknal het nieuwe jaar inluiden. Tweeduizendzeventien. Een mondvol.

Tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar? Waarom? Waarom willen mensen altijd maar terug kijken naar het afgelopen jaar? Of naar voorgaande jaren? Wat bereik je ermee? Je raakt gefrustreerd over gemiste kansen, je ziet hoe het toen was en hoe het nu gaat. Geeft dat je een goed gevoel? Ik snap heel goed dat mensen terug kijken op het jaar en zich dan allerlei zaken afvragen. Ik snap ook heel goed dat mensen het jaar doornemen en dan zeggen dat het in het nieuwe jaar anders moet. Of zoiets. Hopen dat die gemiste kansen zich opnieuw voordoen?

Ik niet. Simpel weg omdat het jaar voorbij is en niet meer terug komt. Terug kijken doe ik alleen om niet weer dezelfde fouten te maken. Ik kijk vooruit. Een nieuwjaar. Een nieuw jaar met 365 dagen, dus 365 kansen om er elke dag wat van te maken. Leven zoals jij dat wilt, zoals jij dat voor ogen hebt. Zo moeilijk is dat niet, het vergt alleen een andere mindset of denkwijze. Een denkwijze waarin je denkt in mogelijk heden in plaats van onmogelijk heden of problemen.

Om even terug te komen op afgelopen jaar, ik kwam zonder werk te zitten, en in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten ben ik aan de slag gegaan. Ik solliciteerde me suf. Na drie weken thuis zitten belde ik het uitzendbureau bij Remia en een dag later had ik werk. Werk als productiemedewerker. Heerlijk, makkelijk werk en snel geld verdienen. Niet veel later werd dat door Remia opgemerkt en werd ik naar boven geroepen om als procesoperator aan de slag te gaan. Eerst nog als uitzendkracht en sinds september als medewerker van Remia met een contract. Heerlijk. Sinds oktober ben ik begonnen aan de interne opleiding tot procesoperator. Ik vind het geweldig werk om te doen. Hoe het jaar verder is verlopen dat weten de meesten wel. Voor het nieuwe jaar hoop ik op een goede gezondheid voor mijn kinderen.

Maar goed tot zover terug kijken. Ik ben benieuwd wat het nieuwe jaar ons zal brengen. Eigenlijk maakt me dat niet zo heel veel uit. Zoals ik net al schreef, het is een nieuw jaar met nieuwe kansen om er wat van maken. En wat je er van maakt dat is aan jou. Dat kan niemand voor jou bepalen, dat kun je alleen zelf. Simpelweg om dat anderen niet met jou ogen naar de wereld kijken en niet jou gedachten hebben. Je hebt allemaal je eigen gecreëerde werkelijkheid daardoor.

Ik wens jullie allemaal toe wat ik mezelf toewens. Heel veel liefde en geluk. Doe wat je moet doen, en doe dat met overtuiging en liefde. Dat komt het allemaal goed.

Gelukkig Nieuwjaar!

Namasté,

MetalWout

Advertenties

4 gedachten over “Het Jaar Voorbij…

 1. Terug kijken is herinneringen ophalen, de één is een herinnering die je kunt koesteren, het ander wil je het liefst vergeten.
  Terug kijken biedt de mogelijkheid te relativeren. Terug kijken is ook denken aan die heerlijke gehaktbal van gisteren.
  Vóór uit kijken is bijna onmogelijk want er zijn er maar weinig die de gave hebben dit te kunnen. Je kunt je wel bepaalde doelen stellen en er keihard tegenaan gaan deze waar te maken. We zijn mensen, mensen die per dag leven en er het beste van zien te maken.
  Ja, 2016 gaat bijna de geschiedenis in, laat 2017 maar komen.

  Fijne jaarwisseling met je lieve gezin en uiteraard de allerbeste wensen voor het komende jaar.

  1. Precies. Ik kijk altijd vooruit, simpelweg omdat mijn ogen aan de voorkant zitten 😉

   Relativeren en leren en niet teveel er blijven hangen denk ik dan.

   Fijne jaarwisseling met moppie en de beestenbende. Vriend! 👍👊💜

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s